Vita Lea For Children

Vita Lea For Children

PENYAKIT-PENYAKIT YANG BIASA DI HADAPI OLEH KANAK-KANAK

Virus yang menyebabkan demam atau selsema menyebabkan penyakit yang paling biasa di pusat penjagaan dan sekolah. Di antara penyakit berjangkit lain ialah sakit tekak, batuk-batuk, muntah-muntah dan cirit-birit. Kanak-kanak yang berada di pusat penjagaan dan sekolah biasanya mendapat demam sebanyak 8-12 kali setahun manakala yang mendapat cirit-birit berlaku 1-2 kali setahun.

Apabila kanak-kanak itu berkumpul, mereka akan berisiko mendapat jangkitan. Keadaan ini berlaku bila kanak-kanak tersebut menggunakan tangannya untuk mengesat hidung, mata dan kemudiannya memegang alat-alat mainan atau menyentuh kanak-kanak lain. Virus itu berjangkit dari hidung dan mata seseorang kanak-kanak yang kemudiannya menyentuh alat-alat mainan dan kawan-kawannya.

Seawal umur 8 bulan, bayi diperkenalkan dengan pemakanan bayi yang khusus dan perlukan nutrisi yang cukup. Sejak dari awal lagi, ibu bapa ditekankan supaya memberi makanan berkhasiat kepada anak-anak.
Tahukah anda, sejak awal perkembangan kanak-kanak perlu diberikan perhatian adalah pemakanan harian. Apakah makanan yang perlu diberikan kepada anak anda. Ini kerana, pemakanan yang sihat dan nutirien mencukupi dapat membantu perkembangan yang sihat seorang kanak-kanak.

VITALEA FOR CHILDREN

Ibu-bapa sentiasa memandang berat dengan pemakanan kanak-kanak kerana makanan mewakili peratusan zat dan nutrisi yang anak anda perolehi seharian. Dan kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana supplement multivitamin shaklee membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh kanak-kanak.

Oleh itu, shaklee membantu ibu bapa diluar sana dalam membekalkan nutrisi penting untuk perkembangan kanak-kanak iaitu supplemen untuk anak anda diberi nama Vitalea For Children. Ia berfungsi membantu memberikan nutrisi penting terhadap kanak-kanak sepanjang proses perkembangan dan tumbesaran anak anda.

 

MAMPUKAH ANAK ANDA MEMAKAN SEMUA JENIS BUAH DAN SAYURAN INI DALAM SEHARI

Untuk cukupkan nutrisi penting seorang kanak-kanak memerlukan makanan ini, tetapi adakah anak anda mampu untuk makan semua ini dalam sehari? Sudah tentu tidak bukan? Ya betul, seorang kanak-kanak memerlukan makanan diatas ini untuk melengkapkan nutrisi badan mereka.

 

 

Kelebihan Supplement VITALEA KID SHAKLEE :

  • * Membekalkan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
  • * Sumber kalsium untuk tulang, otak dan gigi
  • * Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit
  • * Sumber lengkap 7 jenis vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
  • * Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
  • * Mengandungi 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
  • * Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
  • * Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
  • * Rasa yang sedap Vita-Lea for Children ini Berbeza Dengan Lain-lain Produk di pasaran
  • * Tidak mengandungi perasa,¬†pewarna,¬†pengawet dan pemanis tambahan

 

Ingin dapatkan vitalea for children ini, boleh wasap erna terus di no 016-4716300

Erna Faznida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *