Payudara Bernanah Hilang Dengan Vivix

Payudara Bernanah Hilang Dengan Vivix

▶ Sekiranya jangkitan payudara tidak dirawat dengan sebaiknya, jangkitan akan bertambah teruk dan nanah boleh berkumpul di dalam payudara.
▶ Kumpulan nanah ini biasanya diselaputi oleh lapisan nipis seperti kapsul
▶ Ibu akan mengalami gejala seperti jangkitan payudara dan kadangkala demam yang lebih tinggi
▶ 3% daripada kaun ibu yang menghidap jangkitan payudara boleh mendapat masalah payudara bernanah.
▶ Doktor akan membuat imbasan bunyi (ultrasound) bagi melihat gumpalan nanah di dalam payudara
▶ Sedutan menggunakan jarum (needle aspiration) mungkin perlu dilakukan bagi mengeluarkan nanah
▶ Sampel nanah akan dihantar ke makmal bagi mengetahui jenis kuman yang menjadi penyebab
▶ Prosedur ini mungkin perlu dilakukan berulang kali, bergantung pada saiz gumpalan nanah itu
▶ Pembedahan kecil mungkin diperlukan bagi mengeluarkan nanah sekiranya saiz nanah besar ataupun sekiranya ibu mempunyai beberapa gumpalan nanah
▶ Luka selepas pembedahan lazimnya tidak dijahit, tetapi perlu sentiasa dibersihkan sebelum luka diluar dan didalam payudara sembuh dengan sendirinya.
▶ Antibiotik masih perlu dimakan seperti diarahkan
▶ Penyusuan perlu diteruskan, tidak kira sama ada nanah dikeluarkan melalui jarum ataupun pembedahan.
▶ Sekiranya pembedahan itu mengganggu penyusuan, ibu perlu memerah susu bagi memastikan penghasilan susu sentiasa berterusan
▶ Sekiranya tempat pembedahan jauh daripada areola dan tidak mengganggu penyusuan, susukan bayi seperti biasa

NOVEMBER 2015 TESTIMONI 036: NORHANA BINTI HASHIM. Assalamualaikum…saya Norhana Binti Hashim, berumur 55 tahun, mempunyai 3 orang anak dan 5 orang cucu. Ini cerita saya sampai dapat masalah payudara bernanah.

Masalah Kesihatan
Apabila kita sudah meningkat tua, macam-macam penyakit yang datang. Pertama sekali darah tinggi dan kolestrol tinggi. Kedua, batuk yang tidak baik berbulan-bulan. Makan bermacam-macam jenis ubat pun tak baik-baik sampai terpaksa pakai 4 pam. Selepas itu saya diserang sakit saraf sampai tak boleh berjalan. Masa tu anak-anak semua belajar di Universiti. Saya mesti kerja untuk membantu suami. Dah puas saya pergi ke hospital, masuk keluar HUKM.

Payudara Bernanah
Satu hari ada seorang hamba Allah menasihatkan saya makan suplemen (Vitamin) dan saya berjumpa satu jenama bernama Shaklee. Masa tu saya tidak kira dia mahal atau murah asalkan penyakit saya baik kerana saya hendak pergi mengerjakan haji. Dalam masa yang sama Allah anugerahkan 1 lagi penyakit , sebelah payudara saya keluar nanah dan darah. Yang tu paling mencabar diri saya dan juga anak-anak. Tetapi saya teruskan hajat saya untuk mengerjakan haji dengan membawa penyakit saya (darah tinggi, kolestrol tinggi, sakit saraf dan payudara bernanah). Saya terus makan suplemen shaklee. Bukan masa tu kita makan boleh baik serta merta, makan masa jugak, tapi setiap kali saya makan ada perubahan pada diri saya. Alhamdulillah, sekarang saya dah pulih dari semua penyakit yang saya alami sebelum ini. Saya juga sudah monopous selepas balik dari haji. Ramai wanita takut bila monopous. Alhamdulillah, saya dapat atasinya dengan memakan suplemen shaklee.

Ambil Vivix Shaklee
Suplemen shaklee betul-betul menunjukkan perubahan yang ketara dari kepala sampai ke kaki. Perubahannya sangat cepat dari dalaman sampai luaran. Suplement yang saya amalkan adalah Vivix, Collagen Powder Shaklee, Phytocol ST, Herblax, Alfalfa, DTX Complex. Saya bebas dari penyakit yang saya ada dulu. Saya bukan nak cantik, yang saya mahu kesihatan yang baik supaya saya boleh mengerjakan ibadat. Kalau kita sihat senanglah kita nak solat dan nak ke masjid, itu niat saya. Alhamdulillah Allah SWT telah mengkabulkan doa saya.

pengedarshaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *