Erti Doa Murah Rezeki

Erti Doa Murah Rezeki

kita biasa berdoa untuk dimurahkan rezeki. in fact, siap doa spesifik “nak RM10k sebulan” etc. cuma terkadang, kita samakan doa dengan “order”. doa ni bukan kita order Tuhan apa yg kita nak mcm order barang kt shopee tu, kalau barang lambat sampai kita marah.

doa ni adalah ekspresi kita pada sesuatu yg kita hormati & kita sayangi. macam korg selalu cakap “i love u” kat boifren/girlfren. nak express isi hati yg berbuku selama ini. bila kita approach mcm tu, kita akan sentiasa yakin the other side lebih memahami kita sampai kita happy walaupun selalu je dia tak bagi munge.

Tuhan ni of cos memang tahu sgt kita nak apa sebenarnya. cuma cara dia nak beri tu kdg2 di luar jangkaan & di luar kotak pemikiran kita. in most cases, Dia nak beri sesuatu yg lebih baik dari apa yg kita doa pada dia. contoh,

(1) kita doa nak RM10k sebulan. Dia bagi bisnes jual top up dulu, business jual perfume dulu atau apa saja business yg kita nampak macam best tu. org Shaklee approach kita reject gitu je. supaya kita tahu betapa sukarnya membina bisnes yg boleh beri RM10k, barulah you lebih menghargai bisnes Shaklee yg sebulan je dah 4-angka. berbekalkan macam2 pengalaman biz sblm ni, baru lah you ada lebih keyakinan nak go for 5-angka pula.

(2) kita doa dipermudahkan urusan. Dia bagi macam2 cabaran yg tujuannya untuk melatih leadership kita supaya bila dah Master kita rasa lebih mudah mengurus macam2 lagi susah cabaran yg bakal datang.

(3) kita doa nak business partner yg produktif. Dia bagi kita business partner yg malas dulu, then leader yg give up dulu, then key leader yg kutuk belakang dulu, the. baru dia bagi ilham you approach this someone. sebab you sudah kenal macam2 perangai orang, cara you didik that someone jadi lebih berkesan, menjadikan itu bukan saja business leader paling hebat yg you pernah ada, malah Master paling hebat di Malaysia.

sebab tu lah Tuhan demand untuk percayakan Dia, walaupun kita masih belum dapat baca percaturan-Nya. hanya bila kita percaya Dia, baru lah kita boleh fokus buat kerja tak layan mood kecewa atau rasa down setiap kali ditolak oleh sesiapa.

percayalah pada diri sendiri. berimanlah dgn ketentuan Ilahi. kejayaan kita sudah ditentukan. dengan syarat kita percaya Dia punya ketentuan.

~Master Z

pengedarshaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat